Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fryst efterrättstårta

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Låter spännande tycker jag

Ingredienser

Instruktioner

Häll gräddfilen i en melittapåse. Lägg påsen i ett durkslag med en skål under.Låt stå över natten i kylen. Krossa kexen och strö hälften i en 1½ liters form med löstagbar botten. Skilj gulorna från vitorna, vispa vitorna till hårt skum. Vispa grädden. Blanda gräddfilen med gulorna, sockret, vanillinsockret, rivet citronskal och saft från citronen. Blanda försiktigt ner grädden och vitorna. Häll smeten i formen och strö över resten av kexen. Ställ i frysen 4-6 timmar. Ta fram tårtan minst en halvtimme innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.