Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fryst halloncheesecake

 
Skriv ut

Älskar fryst cheesecake!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Smula sönder digestivekexen i en bunke. Tillsätt smöret och blanda ihop allt till en smulig massa. Häll smulorna i en springform med löstagbar kant (ca 25 cm i diameter), klädd med bakplåtspapper i botten och på kanterna.
  2. Fyllning: Dela äggen och lägg vitorna och gulorna i separata skålar.
  3. Bunke 1: Blanda gulorna, strösocker och färskost i en skål. Vispa ihop allt med en elvisp till en jämn smet.
  4. Bunke 2: Vispa äggvitorna med en elvisp till ett hårt skum.
  5. Bunke 3: Vispa grädden fluffig. Smula sönder hälften av hallonen och låt resten vara hela. Blanda ner alla hallon i grädden.
  6. Blanda ihop de tre smeterna i bunkarna, äggulan, äggvitan och hallongrädden. Häll hallonfyllningen ovanpå smulbottnen. Ställ den i frysen i ett par timmar tills den är genomfryst. Ta fram den ca 15 min före servering.
  7. Garnering: Lägg hallon ovanpå strax innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.