En lite nyttigare variant av cheesecake där bottnen består av solrosfrön och dadlar. Fyllningen är lättare med kesella och mascarpone som sötas med flytande honung eller Agavesirap.
Instruktioner
- Rosta solrosfröna i en stekpanna på låg värme, eller på en plåt i ugnen vid 180 grader, i 6-8 minuter. Låt svalna i några minuter. Lägg dem sedan i en matberedare eller mixer tillsammans med hampafröna. Mixa stötvis i ungefär 20 sekunder. Fröna ska vara hackade men inte pulvriserade.
- Tillsätt dadlar, kokosolja och salt och mixa till en sammanhängande kladdig deg. Eller mosa dadlarna till en slät massa och rör ner i resterande ingredienser. Lägg degen i en kakform med löstagbar kant, 20 cm i diameter och platta ut den över hela bottnen. Ställ in i kylskåpet medan du blandar till fyllningen.
- Mixa jordgubbar, citronsaft och honung i en matberedare eller mixer. Häll upp i en stor skål och tillsätt kvarg/kesella. Rör om ordentligt. Häll fyllningen ovanpå solrosbottnen i kakformen och ställ in den i frysen i 1½ timme. Man kan förvara den i frysen i flera dagar, men den måste tinas i ungefär 20 minuter innan den serveras.
- Garnera tårtan med jordgubbar och några ätbara blommor. Servera genast!
Publicerat den
10 september 2014
Liknande recept
Skriv kommentar