Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fryst jordgubbscheesecake med solrosbotten

 
Skriv ut

En lite nyttigare variant av cheesecake där bottnen består av solrosfrön och dadlar. Fyllningen är lättare med kesella och mascarpone som sötas med flytande honung eller Agavesirap.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rosta solrosfröna i en stekpanna på låg värme, eller på en plåt i ugnen vid 180 grader, i 6-8 minuter. Låt svalna i några minuter. Lägg dem sedan i en matberedare eller mixer tillsammans med hampafröna. Mixa stötvis i ungefär 20 sekunder. Fröna ska vara hackade men inte pulvriserade.
  2. Tillsätt dadlar, kokosolja och salt och mixa till en sammanhängande kladdig deg. Eller mosa dadlarna till en slät massa och rör ner i resterande ingredienser. Lägg degen i en kakform med löstagbar kant, 20 cm i diameter och platta ut den över hela bottnen. Ställ in i kylskåpet medan du blandar till fyllningen.
  3. Mixa jordgubbar, citronsaft och honung i en matberedare eller mixer. Häll upp i en stor skål och tillsätt kvarg/kesella. Rör om ordentligt. Häll fyllningen ovanpå solrosbottnen i kakformen och ställ in den i frysen i 1½ timme. Man kan förvara den i frysen i flera dagar, men den måste tinas i ungefär 20 minuter innan den serveras.
  4. Garnera tårtan med jordgubbar och några ätbara blommor. Servera genast!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.