Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fryst jordnötssmörcheesecake

(2 kommentarer)  
Fryst jordnötssmörcheesecake Fryst jordnötssmörcheesecake
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Krämig cheesecake med jordnötssmör och kondenserad mjölk på krispig chokladbotten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält choklad och smör i tjockbottnad kastrull. Ta bort kastrullen från värmen och rör försiktigt ner puffat ris. Pressa ut ris- och chokladblandningen i en springform, ca 20 cm i diameter. Låt formen stå i frysen 30 min.
  2. Vispa crem cheesen fluffig med elvisp. Vispa försiktigt i kondenserad mjölk och jordnötssmör till en fluffig smet. Rör ner citronjuice och vaniljsocker. Vispa grädden och vänd försiktigt ner den i smeten.
  3. Häll fyllningen över den frysta bottnen. Ringla över chokladtopping och låt cheesecaken stå i frysen 4 tim eller tills fyllningen har stelnat. Förvara den i frysen tills den ska serveras. Om något blir över går det bra att frysa in igen.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Isis28 6 oktober 2011

    Jag älskar Jordnötter =) trodde inte man kunde göra tårta med smöret ..Familjen tackar för receptet /Isis28

  • tossan82 14 maj 2012

    Hur mycket smör ska man ha i botten?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.