Krämig cheesecake med jordnötssmör och kondenserad mjölk på krispig chokladbotten.
Instruktioner
- Smält choklad och smör i tjockbottnad kastrull. Ta bort kastrullen från värmen och rör försiktigt ner puffat ris. Pressa ut ris- och chokladblandningen i en springform, ca 20 cm i diameter. Låt formen stå i frysen 30 min.
- Vispa crem cheesen fluffig med elvisp. Vispa försiktigt i kondenserad mjölk och jordnötssmör till en fluffig smet. Rör ner citronjuice och vaniljsocker. Vispa grädden och vänd försiktigt ner den i smeten.
- Häll fyllningen över den frysta bottnen. Ringla över chokladtopping och låt cheesecaken stå i frysen 4 tim eller tills fyllningen har stelnat. Förvara den i frysen tills den ska serveras. Om något blir över går det bra att frysa in igen.
Publicerat den
5 april 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag älskar Jordnötter =) trodde inte man kunde göra tårta med smöret ..Familjen tackar för receptet /Isis28
Hur mycket smör ska man ha i botten?