När man blir många på kalaset är allt som går att förbereda tacksamt. Och att kunna plocka fram den här läckra tårtan ur frysen känns som rena rama lyxen!
Instruktioner
- Botten:
Sätt ugnen på 175 grader.
- Riv mandelmassan. Vispa i äggvitorna, en i taget, i mandelmassan. Blanda i kakao och apelsinskal. Bred ut smeten i en smord form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
- Grädda bottnen i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Låt kallna. Lossa kakan från formen men låt den ligga kvar i formen. Diska ringen och sätt tillbaka den.
- Fyllning:
Vispa grädde, kaffepulver och florsocker riktigt tjockt. Vänd i äggulor, konjak och hackad daim. Bred fyllningen över bottnen. Täck och frys i minst 4 timmar.
- Vid servering:
Ta ut tårtan i god tid och dekorera den med bär, strimlad mörk choklad och silverkulor.
Publicerat den
21 december 2014
Liknande recept
Skriv kommentar