Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fryst nougattårta med frukt och bär

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Lika vacker att se på som underbart god att äta. Ta ut ur frysen en halvtimme före servering och dekorera med bär så smakar nougattårtan allra bäst!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Hacka nötterna fint. Vispa ihop nötter, nötkräm och 2 ägg till en luftig smet. Dela 2 ägg i gulor och vitor. Spara gulorna till fyllningen. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i nötsmeten. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda i 30 minuter. Låt kallna.
  2. Fyllning: Skär nougaten i bitar och bryt chokladen i bitar. Låt nougat och choklad smälta i en skål över vattenbad. Ta skålen från vattenbadet och låt svalna i 15 minuter. Vispa grädden, inte för hårt. Blanda ner en äggula i taget i chokladen. Om den skär sig, tillsätt snabbt en klick grädde och rör om. Blanda ner lite grädde i taget i chokladen till en jämn mousse. Häll i formen och låt stå i frysen i minst 5 timmar.
  3. Ta fram tårtan 30 minuter före servering. Smält nougat och lägg den i en spritspåse eller i en liten plastpåse. Klipp ett litet hål och spritsa ett mönster på tårtan. Garnera med frukt och bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.