Lika vacker att se på som underbart god att äta. Ta ut ur frysen en halvtimme före servering och dekorera med bär så smakar nougattårtan allra bäst!
Instruktioner
- Botten:
Sätt ugnen på 175 grader. Hacka nötterna fint. Vispa ihop nötter, nötkräm och 2 ägg till en luftig smet. Dela 2 ägg i gulor och vitor. Spara gulorna till fyllningen. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i nötsmeten. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda i 30 minuter. Låt kallna.
- Fyllning:
Skär nougaten i bitar och bryt chokladen i bitar. Låt nougat och choklad smälta i en skål över vattenbad. Ta skålen från vattenbadet och låt svalna i 15 minuter. Vispa grädden, inte för hårt. Blanda ner en äggula i taget i chokladen. Om den skär sig, tillsätt snabbt en klick grädde och rör om. Blanda ner lite grädde i taget i chokladen till en jämn mousse. Häll i formen och låt stå i frysen i minst 5 timmar.
- Ta fram tårtan 30 minuter före servering. Smält nougat och lägg den i en spritspåse eller i en liten plastpåse. Klipp ett litet hål och spritsa ett mönster på tårtan. Garnera med frukt och bär.
Publicerat den
20 juli 2015
Liknande recept
Skriv kommentar