Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fryst Rabarbertårta med Portvinsmarinerade jordgubbar

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 4 timmar
Skriv ut

Här kommer ett bra och smaskigt recept.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bred ut de krossade kexen i botten på en form med löstagbar botten. Smält rabarbern med citronsaft i kastrull på svag värme. Vispa ägg och socker pösigt.Tillsätt philadelphiaost och rör till en slät smet. Vispa grädden lagom tjockt. Rör samman grädde,rabarber,äggsmet och vaniljsocker. Häll smeten i formen. Frys 4-5 timmar.
  2. Blanda portvin,finrivet citronskal och socker i kastrull. Hetta upp och tillsätt redning (vatten+potatismjöl), lite i taget tills såsen blir simmig .Låt svalna. Dela jordgubbarna,lägg i en skål,häll över marinaden.
  3. Tag fram tårtan ur frysen 30 minuter innan servering. Lägg på jordgubbarna. Lycka till.......

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.