- Serverar: 8-10 portioner
- Tid: 4 timmar
Skriv ut
Här kommer ett bra och smaskigt recept.
Instruktioner
- Bred ut de krossade kexen i botten på en form med löstagbar botten. Smält rabarbern med citronsaft i kastrull på svag värme.
Vispa ägg och socker pösigt.Tillsätt philadelphiaost och rör till en slät smet.
Vispa grädden lagom tjockt.
Rör samman grädde,rabarber,äggsmet och vaniljsocker.
Häll smeten i formen.
Frys 4-5 timmar.
- Blanda portvin,finrivet citronskal och socker i kastrull.
Hetta upp och tillsätt redning (vatten+potatismjöl), lite i taget tills såsen blir simmig .Låt svalna.
Dela jordgubbarna,lägg i en skål,häll över marinaden.
- Tag fram tårtan ur frysen 30 minuter innan servering.
Lägg på jordgubbarna.
Lycka till.......
Publicerat den
22 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar