Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fryst saffransparfait - och mandeltårta

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Himmelskt god tårta med saffransparfait på mandelbotten!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mandelbotten:
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en springform, 22 cm och kläm fast. Mal mandel och blanda med socker och kanel. Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd ner. Bred ut smeten i formen och grädda på andra falsen nerifrån i cirka 25 minuter.
  3. Saffransparfait:
  4. Vispa äggulor och florsocker pösigt. Tillsätt kardemumma. Vispa samman vispgrädde och saffran och vänd ner i äggsmeten. Bred jämnt ut på den kalla mandelbottnen. Täck och ställ in i frysen i runt 4 - 5 timmar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.