Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fryst Stek

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Superenkelt!

Ingredienser

Instruktioner

Blanda vatten,soja,lingonsylt,vitlök,messmör,gul lök,salt svartpeppar,lagerblad och enbär i en gryta.Koka upp. Lägg i det frysta köttet och koka på svag värme tills köttet är mört. Om vätskan minskar, späd med vatten. Sila vätskan och gör en sås. det blir supergott.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • farmoringer 24 mars 2008

    En verklig god, smakrik stek. Helt klart godkänd av mig och gubben...

  • isabelwaland 6 december 2008

    Men alltså... om man som jag, har varit vegan i hela sitt liv, och inte känner till hur länge en fryst stek skall kokas för att bli mör.... kan någon säga mig ungefär hur lång tid den skall koka? Handlar det om 1 eller 7 timmar?

  • MajaZoya 1 februari 2009

    Vilket kanonrecept, hur enkelt som helst att göra och mycket vätska att göra sås av. Perfekt.

  • muutrollet 26 december 2009

    Detta recep tmåste jag få ge 10 poäng :-) det fanns ... Väldigt gott ..mums o såsen mmmmmmmmmmmmmmmmm

  • Bumbis 17 februari 2011

    Jättegott. Jak kokade den ca 2,5 tim och lät den ligga kvar i grytan en stund till. Skar den i tjockare skivor, saftigt och gott. Hade dock svartvinbärsdryck ,(1dl ospädd) iställer för messmör och lingon. Väldigt god sås blev det.

  • martina63 5 juli 2011

    Tack för ett jättebra recept, jag hade inte messmör och tog svartavinbärssylt istället för lingon. Funkade utmärkt det med. Skyn silades av och fick lite torkade trumpetsvampar i och kokades ihop med matlagningsgrädde och en skvätt portvin. En 5:a i betyg av mig.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.