Blanda vatten,soja,lingonsylt,vitlök,messmör,gul lök,salt svartpeppar,lagerblad och enbär i en gryta.Koka upp. Lägg i det frysta köttet och koka på svag värme tills köttet är mört.
Om vätskan minskar, späd med vatten.
Sila vätskan och gör en sås. det blir supergott.
En verklig god, smakrik stek. Helt klart godkänd av mig och gubben...
isabelwaland6 december 2008
Men alltså... om man som jag, har varit vegan i hela sitt liv, och inte känner till hur länge en fryst stek skall kokas för att bli mör.... kan någon säga mig ungefär hur lång tid den skall koka? Handlar det om 1 eller 7 timmar?
MajaZoya1 februari 2009
Vilket kanonrecept, hur enkelt som helst att göra och mycket vätska att göra sås av. Perfekt.
muutrollet26 december 2009
Detta recep tmåste jag få ge 10 poäng :-) det fanns ...
Väldigt gott ..mums o såsen mmmmmmmmmmmmmmmmm
Bumbis17 februari 2011
Jättegott. Jak kokade den ca 2,5 tim och lät den ligga kvar i grytan en stund till. Skar den i tjockare skivor, saftigt och gott. Hade dock svartvinbärsdryck ,(1dl ospädd) iställer för messmör och lingon. Väldigt god sås blev det.
martina635 juli 2011
Tack för ett jättebra recept, jag hade inte messmör och tog svartavinbärssylt istället för lingon. Funkade utmärkt det med. Skyn silades av och fick lite torkade trumpetsvampar i och kokades ihop med matlagningsgrädde och en skvätt portvin. En 5:a i betyg av mig.
En verklig god, smakrik stek. Helt klart godkänd av mig och gubben...
Men alltså... om man som jag, har varit vegan i hela sitt liv, och inte känner till hur länge en fryst stek skall kokas för att bli mör.... kan någon säga mig ungefär hur lång tid den skall koka? Handlar det om 1 eller 7 timmar?
Vilket kanonrecept, hur enkelt som helst att göra och mycket vätska att göra sås av. Perfekt.
Detta recep tmåste jag få ge 10 poäng :-) det fanns ... Väldigt gott ..mums o såsen mmmmmmmmmmmmmmmmm
Jättegott. Jak kokade den ca 2,5 tim och lät den ligga kvar i grytan en stund till. Skar den i tjockare skivor, saftigt och gott. Hade dock svartvinbärsdryck ,(1dl ospädd) iställer för messmör och lingon. Väldigt god sås blev det.
Tack för ett jättebra recept, jag hade inte messmör och tog svartavinbärssylt istället för lingon. Funkade utmärkt det med. Skyn silades av och fick lite torkade trumpetsvampar i och kokades ihop med matlagningsgrädde och en skvätt portvin. En 5:a i betyg av mig.