Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 50 portioner
Skriv ut

Smälter i munnen... Gud vad goda!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjölk, socker, kakao och salt i en tjockbottnad kastrull. Rör så att det blir väl blandat. Koka upp och låt koka kraftigt ca 25 min.
  2. Dra då och då med en trägaffel mot kant och botten. Prova om fudgen är färdig genom att mäta temperaturen på smeten eller häll några droppar smet i kallt vatten.
  3. Fudgen är klar när temperaturen är 125° eller dropparna kan formas till en kula. Ta kastrullen från värmen.
  4. Tillsätt smör och vaniljsocker. Rör kraftigt tills smeten svalnat och tjocknat något. Häll upp den i en smord form, ca 20x20 cm. Låt stelna. Skär i bitar och förvara i kylskåp.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Elfsburgaren 12 januari 2009

    Tips: det blir jättegott om man blandar i hackad mandel och russin.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.