Ingen kladdkaka men den blir ändå lite tung och maffig.
Instruktioner
- Smörj och bröa en springform.
- Vispa mjukt smör och strösocker poröst. Tillsätt 1 ägg i taget under fortsatt vispning.
- Blanda vetemjöl, vaniljsocker, kakao och bakpulver. Sikta ner det och vänd ihop smeten tillsammans med smält choklad och grädde.
Grädda i 175º i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Kakan ska vara nätt och jämt genomgräddad. Låt kallna.
- Hetta upp grädden till ganachen, den får inte koka. Ta undan 3 rutor av chokladen till dekoration och smält resten i den heta grädden. Låt svalna. Ställ i kylskåp över natten eller gör som jag, ställ den i frysen tills den är riktigt kall. Den får inte frysa.
- Vispa upp ganachen till fluffig och bredbar konsistens. Bred över den kalla kakan och dekorera med hackad daimchoklad.
Publicerat den
27 april 2011
Liknande recept
Skriv kommentar