Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fudgekaka med daimganache

 
Fudgekaka med daimganache Fudgekaka med daimganache
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Ingen kladdkaka men den blir ändå lite tung och maffig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj och bröa en springform.
  2. Vispa mjukt smör och strösocker poröst. Tillsätt 1 ägg i taget under fortsatt vispning.
  3. Blanda vetemjöl, vaniljsocker, kakao och bakpulver. Sikta ner det och vänd ihop smeten tillsammans med smält choklad och grädde. Grädda i 175º i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Kakan ska vara nätt och jämt genomgräddad. Låt kallna.
  4. Hetta upp grädden till ganachen, den får inte koka. Ta undan 3 rutor av chokladen till dekoration och smält resten i den heta grädden. Låt svalna. Ställ i kylskåp över natten eller gör som jag, ställ den i frysen tills den är riktigt kall. Den får inte frysa.
  5. Vispa upp ganachen till fluffig och bredbar konsistens. Bred över den kalla kakan och dekorera med hackad daimchoklad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.