Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fullkornsbagels

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Lika goda som vanliga bagels, fast lite nyttigare. Mums!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke och värm mjölken till 37 grader. Häll i lite av mjölken i bunken och rör ut jästen, och tillsätt sedan resten av mjölken.
  2. Smölt smöret, häll det i smeten och tillsätt sedan resten av ingredienserna (häll i mjölet sist). Arbeta degen i maskin (eller blanda själv) i ca 15 min.
  3. Låt den jäsa i 30 min (jag brukar låta den jäsa lite till).
  4. Ta ut degen och arbeta den lite. Dela den i 16 bitar och forma bitarna till bagels. Enklaste sättet är att först göra en liten bulle och sen göra ett hål i mitten. Koka upp 3 liter vatten plus salt och sätt ugnen på 225 grader.
  5. Lägg i några få bagels åt gången i kastrullen (sväller upp ganska mycket) och låt dem koka i ca två min.
  6. Lägg färdigkokta bagels på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med ägg och strö över valmofrö eller vad du själv tycker passar bra. Nu är det bara att sätta in bagelsen i ugnen och vänta i ca 15 min, så är dom klara! Bra va?

Kommentarer (3)

  • Ari 24 augusti 2008

    De här var hur goda som helst och uppskattades av hela familjen! Ska aboslut göra dem snart igen, de var ju både lätta och snabba att göra. :D Hade inga vallmofrön så jag tog havregryn på istället, vilket blev jättegott. Klar femma till det här receptet!

  • nilever 10 januari 2010

    Verkar väldigt intressant och enkelt att göra. Tyvärr har jag inte vetemjöl special hemma, så jag tar vanligt vetemjöl i stället. Återkommer senare efter provsmakning. Nilever

  • lenasvensson 23 februari 2011

    Smakade precis en nybakad bagel, supergott var det!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.