Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fullkornsbaguetter

 
  • Serverar: 3 portioner
Skriv ut

Nyttiga och saftiga baguetter med knaprig yta som är enkla att svänga ihop. Det är jäsningen som tar tid.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i vattnet och rör tills den löser sig. Tillsätt mjöl och frön och arbeta degen 10 minuter för hand, degen ska vara lös och kletig. Låt jäsa övertäckt i 2 timmar.
  2. Dela degen i tre bitar och forma till baguetter. Placera dem gärna i en baguetteform eller en mjölad handduk som du drar upp mellan baguetterna. Låt jäsa övertäckta ytterligare 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 250 grader och sätt in bröden på plåtar med bakplåtspapper mitt i ugnen och sänk till 190 grader. Grädda i 30 minuter och låt svalna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.