Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fullkornsbröd med aprikoser

 
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Lätt att göra, nyttigt och jättegott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ljumma filen eller yoghurten till ca 37 grader, fördela jästen i en bunke och häll över vätskan och rör runt.
  2. Tillsätt sirap, linfrö och salt. Blanda de torra varorna och strö i de finhackade aprikosbitarna och rör runt. Rör ner i vätskeblandningen och blanda runt ordentligt. Degen är ganska lös.
  3. Låt jäsa under plastfolie i 30 minuter. Smörj en avlång form och lägg i degen, platta till ytan lite med en 'slickepott'.
  4. Ställ in i KALL UGN och sätt ugnen på 200 grader. Grädda i 1 timme, sänk därefter värmen till 175 grader, täck med aluminiumfolie och grädda ytterligare i 45 minuter.
  5. Låt svalna ett tag!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.