Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fullkornsbullar

 
  • Serverar: 20-30 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Bakade dessa bullar som tilltugg till paj när min son fyllde år. Goda och nyttiga även till frukost.

Ingredienser

Instruktioner

Smula jästen och rör ut med lite vatten, tillsätt resten av vattnet, salt, farinsocker och smöret i småbitar. ta i mjölsorterna och nötter och arbeta i maskin 5 min (eller 10 min för hand) tills degen är smidig (degen ska vara lite kladdig). Jäs under handduk i ca 30 min. Kör degen kort stund och häll upp på mjölat bakbord och gör släta bullar i valfri storlek med hjälp av mjölade händer och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Jäs i 20-30 min. Pensla med vatten och strö ev. på sesamfrön Grädda i 225 grader 7-10 min

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.