Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fusilli med vodkasås

 
Skriv ut

En variant på denna rätt kan ätas på Trattoria Vecchia Bettola i Florens.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala lök och morot, finhacka tillsammans med persilja och bladselleri.
  2. Värm upp olivoljan i en stor stekpanna med lock. När olivoljan är varm fräs de finhackade grönsakerna och vitlöksklyftan på svag värme i ca 10 min utan att de tar färg.
  3. Häll på tomaterna med tomatsaften och dela dem i mindre bitar med en träslev. Salta, sockra och smula i chilifrukten, låt sjuda under lock på svag värme i ca 20 min.
  4. Ta av tomatsåsen från spisen, ta bort vitlöksklyftan och passera såsen i en råkostkvarn eller kör tomatsåsen i en mixer.
  5. Smält smöret i stekpannan och häll tillbaka såsen. Tillsätt vodkan och låt sjuda i ca 10 min.
  6. Sätt på pastavattnet (ca 3 l). När vattnet kokar, salta med ca 2 msk havssalt och koka pastan enligt recept på paketet (al dente).
  7. Riv parmesanosten och blanda ner den i tomatsåsen. Stäng av värmen.
  8. Sila pastan och blanda ner den i tomatsåsen. Tillsätt några nypor finhackad persilja och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.