En variant på denna rätt kan ätas på Trattoria Vecchia Bettola i Florens.
Instruktioner
- Skala lök och morot, finhacka tillsammans med persilja och bladselleri.
- Värm upp olivoljan i en stor stekpanna med lock. När olivoljan är varm fräs de finhackade grönsakerna och vitlöksklyftan på svag värme i ca 10 min utan att de tar färg.
- Häll på tomaterna med tomatsaften och dela dem i mindre bitar med en träslev. Salta, sockra och smula i chilifrukten, låt sjuda under lock på svag värme i ca 20 min.
- Ta av tomatsåsen från spisen, ta bort vitlöksklyftan och passera såsen i en råkostkvarn eller kör tomatsåsen i en mixer.
- Smält smöret i stekpannan och häll tillbaka såsen. Tillsätt vodkan och låt sjuda i ca 10 min.
- Sätt på pastavattnet (ca 3 l). När vattnet kokar, salta med ca 2 msk havssalt och koka pastan enligt recept på paketet (al dente).
- Riv parmesanosten och blanda ner den i tomatsåsen. Stäng av värmen.
- Sila pastan och blanda ner den i tomatsåsen. Tillsätt några nypor finhackad persilja och servera.
Publicerat den
9 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar