Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fusiongratäng på grönsaker och skinka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Härlig fusiongratäng där grekiskt och asiatiskt möts i harmoni!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Skölj tomaterna och lägg dem i en bunke. Skiva purjolök, häll av spad från majs och oliver och blanda ner i bunken. (Strimla vid behov och) blanda ner skinka. Pressa vitlöksklyftorna över salladsblandningen och låt stå att dra i rumstempteratur.
  3. Blanda kokosmjölk och crème fraîche i en skål, vispa tills blandningen är slät. Tillsätt basilika, oregano, salt och svartpeppar. Vispa tills kryddorna är jämnt fördelade.
  4. Häll av vattenkastanjer och bambuskott; lägg dem i en gratängform. Häll sedan över salladsblandningen och fördela jämnt. Häll över kokosmjölksblandningen och fördela den så att den täcker blandningen helt. Skär fetaosten i kuber och fördela över gratängen.
  5. Sätt in gratängformen i övre delen av ugnen i ca 20-25 minuter, tills osten smält och/eller fått lite färg (det beror på vilken sorts feta du använder).
  6. Servera gärna med extra oliver som tilltugg! Smaklig måltid!
  7. Tips: Grönsakerna går utmärkt att blanda ut med diverse wokgrönsaker för ännu mer asiatisk smak.
  8. Den vegetariska varianten utan skinka är minst lika god!
  9. Beroende på hur salt fetaosten och skinkan du använder är, kan du behöva salta lite mer. Kom ihåg att smaka av!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • marcu5 16 maj 2011

    Matbloggar på http://matbiten.wordpress.com/

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.