Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fusk Carbonara

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Istället för grädde, som i det "äkta" italienska Spagetti Carbonara, så använder jag mig av crème Fraiche 15%. Det blir lite lättare, lite syrligare och det går MYCKET snabbare!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vatten till pastan. Lägg i och låt koka under tiden du gör såsen, ca 10 minuter (beror på vilken pasta du använder).
  2. Strimla baconet och lägg i upphettad kastrull, låt fräsa i sitt eget fett. Ta upp och låt rinna av samt häll ur överskottsfett ur kastrullen.
  3. Lägg i baconet igen tillsammans med crème fraiche och sist osten som får smälta ihop till en god sås. Krydda med salt och peppar efter behag.
  4. Häll av pastavattnet, knäck ägget i pastagrytan och vispa upp det. Häll tillbaka pastan i grytan och rör runt så ägget blandas i. Häll över såsen och blanda allt, servera med en god grönsallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • maithab 30 augusti 2008

    Din spagetti Carbonara är inte mer fusk än de som använder grädde. I originalet finns det nämligen inte grädde, utan det har tillkommit senare. I en "äkta" spagetti Carbonara är det endast Spagetti, fläsk, äggulor, svartpeppar och riven ost. Så du kommer rätt nära originalet i alla fall.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.