Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fuskad kålpudding

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Receptet kom till som snabbmat när barnen var små och maten skulle komma snabbt på bordet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs köttfärsen med lök och vitkål i smöret i en panna som det finns lock till.
  2. Tillsätt sirap och soja efter en stund. När löken börjar bli genomskinlig tillsätts buljong.
  3. Låt alltsammans puttra ihop under lock i 15 min, det ska vara lite blött och kålen mjuk när det är klart.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera med kokt potatis eller ris, lingonsylt och rivna morötter.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • gudseg 13 september 2011

    Det du lagat är inte kålpudding utan kåljox. vanligt i Bohuslän där jag växt upp, med denna maträtt samt även gett mina barn o nu för min dotter den vidare. KÅLJOX

  • netaave 13 september 2011

    Ja det är möjligt men här heter den fuskad kålpudding och lär så förbli ;)

  • maggan123 8 februari 2012

    Det va både gott och enkelt att laga, den gör jag fler gånger

  • netaave 8 februari 2012

    Ja eller hur, mina barn har tagit med sig det här när dom flyttat hemifrån :) så nu får barnbarnen det också ibland.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.