Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fylld aubergine med svampstuvning

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Bra mat som går att förbereda i förväg och bara gratineras när det är dags att äta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela auberginen, gröp ur en del av innanmätet och tärna det.
  2. Finhacka lök, vitlök och skiva svampen.
  3. Fräs alltsammans i smör tills all vätska försvunnit. Häll på grädde och koka ihop till en stuvning. Rör ned väl avrunna kikärtor. Smaka av med salt och peppar.
  4. Förväll aubergineskalen genom att doppa dem i kokande vatten.
  5. Fyll dem med stuvningen och täck med riven ost. Gratinera i ugn 225° tills osten är gyllengul och bubblig.
  6. Servera med en sallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • seregantpepper 21 januari 2009

    Det här låter toppen. Måste provas. MVH Sgt Pepper

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.