En saftig baconlindad köttfärslimpa fylld med ost, skinka och katrinplommon. Så gott!
Instruktioner
- Ugn: 200°
- Lägg havregryn och potatismjöl i en skål. Tillsätt vattnet och rör om. Låt det stå och svälla ca 10 minuter.
- Tillsätt färsen, salt, peppar och ägg. Arbeta samman det till en smidig smet. Bred ut smeten till en ca 24x24 cm stor platta, på en vattensköljd skärbräda.
- Bred osten över köttet men inte ända ut i kanterna. Tärna skinkan & katrinplommonen & fördela det över färsen.
Rulla samman köttet till en färslimpa med våta händer.
- Lägg färslimpan på smort eldfast fat. Lägg baconskivorna över som ett galler och se till att baconändarna kommer under limpan. Ställ formen i nedre delen av ugnen och stek köttet ca 50-60 minuter.
- Servera gärna med kokta grönsaker, lingonsylt, svartvinbärsgelé, kokt potatis eller potatismos.
Smaklig måltid!
Publicerat den
7 mars 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegott trots att jag bytte ut en hel del av fyllningen främst för att jag inte hade hemma det som fanns i receptet. Min fyllning bestod av gräslöksfärskost, pepparfärskost (mustapekka), kalkonpålägg och plommonsylt som man sätter i julstjärnor/tårtor
Tack för nytt tips på fyllning:) /bikbok