Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fylld festfilé

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Underbart god tillsammans med vitlöksmos och ädelsås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 200°
  2. Skölj den färska spenaten. Koka upp lättsaltat vatten och lägg i spenaten. Låt den koka ca. 4 - 5 min. Låt spenaten rinna av.
  3. Skala och finhacka löksorterna. Hacka spenaten. Fräs löken mjuk och glansig i lite matfett. Tillsätt spenaten och creme friche. Låt allt fräsa samman någon minut. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skär upp fläskfilen från långsidan men låt den hålla ihop i botten. Banka ut fläkfilen med en kastrull eller handen till en platta ca ½ cm tjock. Salta och peppra lätt.
  5. Fördela spenaten över hela köttet. Rulla ihop som en rulltårta. Fäst med tandpetare eller bind om med steksnöre. Bryn filen runtom i lite matfett. Låt den kallna.
  6. Tag borttandpetare eller steksnöre. Vira baconskivorna runtom. Lägg fläskfilen i en eldfast form. Stick in en köttermometer där filen är som tjockast.
  7. Stek mitt i ugnen ca 20 min eller tills termometern visar 63° C. Låt filen vila.
  8. Vispa ur stekpannan med lite vatten. Häll det i en kastrull tillsammans med grädden. Låt det koka upp. Smula ner osten och låt den smälta. Smaka av med äkta soya och kanske lite peppar. Skär filen i skivor och bjud köttet med såsen och vitlöksmos.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.