Underbart god tillsammans med vitlöksmos och ädelsås.
Instruktioner
- Ugn: 200°
- Skölj den färska spenaten. Koka upp lättsaltat vatten och lägg i spenaten. Låt den koka ca. 4 - 5 min. Låt spenaten rinna av.
- Skala och finhacka löksorterna. Hacka spenaten.
Fräs löken mjuk och glansig i lite matfett. Tillsätt spenaten och creme friche. Låt allt fräsa samman någon minut. Smaka av med salt och peppar.
- Skär upp fläskfilen från långsidan men låt den hålla ihop i botten. Banka ut fläkfilen med en kastrull eller handen till en platta ca ½ cm tjock.
Salta och peppra lätt.
- Fördela spenaten över hela köttet. Rulla ihop som en rulltårta. Fäst med tandpetare eller bind om med steksnöre. Bryn filen runtom i lite matfett. Låt den kallna.
- Tag borttandpetare eller steksnöre. Vira baconskivorna runtom. Lägg fläskfilen i en eldfast form. Stick in en köttermometer där filen är som tjockast.
- Stek mitt i ugnen ca 20 min eller tills termometern visar 63° C. Låt filen vila.
- Vispa ur stekpannan med lite vatten. Häll det i en kastrull tillsammans med grädden. Låt det koka upp. Smula ner osten och låt den smälta. Smaka av med äkta soya och kanske lite peppar. Skär filen i skivor och bjud köttet med såsen och vitlöksmos.
Publicerat den
20 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar