Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Baconlindad och örtfylld fläskfilé.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa bort fett och hinnor på filén. Skär ett djupt snitt längs med filén. Blanda matfett, persilja, basilika och vitlök. Smaka av med salt och peppar. Bred blandningen i skåran och tryck ihop filén så den blir hel. Linda om med bacon.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Bryn filén runt om i lite matfett i en stekgryta. Flytta över köttet till en ungssäker form, sätt in i ugnen och stek i 15 min.
  4. Fräs löken mjuk i matfett. Häll på buljong och koka ihop tills hälften av vätskan återstår. Rör i senap och grädde och koka såsen ett par minuter. Red av med maizenamjöl utrört i lite kallt vatten. Koka upp och smaka av med salt och peppar.
  5. Skär köttet tunt och servera med sås, mos av potatis och rotselleri, kokta grönsaker och gelé.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.