- Serverar: 4 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Visste inte riktigt vad jag skulle bjuda på
Instruktioner
- Skär/tunna ut filèn så den blir ca 1-2 cm tunn. Ska bli en fyrkantig platta. Blanda ihop ostsorterna och bred över filéplattan.
Rulla ihop (som rulltårta) och linda bacon rint filén.
Stek fílén i stekpannan så baconet får ta ihop runt filén.
Lägg filén i en ugnsform och stek i ugnen i ca 20-30 minuter i 200 grader.
Skär i filén så du ser att den är klar.
- Tips, om man vill ha det lite extra extra gott så kan man ju ha smördeg runt om filén också.
Publicerat den
24 mars 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
SÅÅ, gott. Helt underbart gott. Detta blir flera gånger. Fem fina poäng kommer flygande på nätet, tack tack.
Mycket gott! Oströran ville dock rinna ut på kortsidorna av "rulltårtan". jag föreslår att man paketerar in hela rullen med bacon, alltså ett par extra baconskivor runt kortsidorna. Vi slog in paketet i smördeg när vi stekt rullarna lite och serverade en supergod och festlig middagsrätt!
Gjorde denna i går, dan före dopparedagen. Lade den på en bädd av palsternacka och jordärtskocka när jag stekte den i ugnen. Dom goda smakerna från köttet bildade en sky och rotsakerna blev supergoda och passade utmärkt till. Serverade potatispuré till.Gästerna var supernöjda. Tack för ett jättegott recept. 5 poäng av mig.
Oh jätte gott var det, och super enkelt ! Även om det var ganska jobbigt att steka filen först.
jätte gott, enda som va krångligt var att skära filen
Jag skippade bacon, men det blev gott ändå! :)
Detta var ett jättebra recept. Jag använde fläskytterfilé och tog den ost som fanns hemma, en liten burk vitlöksost och sex trekanter av "den skrattande kon". Så saftigt och mört köttet blev! Jag använde två paket bacon och lade även över kortsidorna som någon tipsade om, det blev bra. Men jag förstekte inte rullen innan ugnen och det blev bra ändå. Tack för ett lyckat recept!