Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fylld fläskfile ala vxlhäxan

(7 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Visste inte riktigt vad jag skulle bjuda på

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär/tunna ut filèn så den blir ca 1-2 cm tunn. Ska bli en fyrkantig platta. Blanda ihop ostsorterna och bred över filéplattan. Rulla ihop (som rulltårta) och linda bacon rint filén. Stek fílén i stekpannan så baconet får ta ihop runt filén. Lägg filén i en ugnsform och stek i ugnen i ca 20-30 minuter i 200 grader. Skär i filén så du ser att den är klar.
  2. Tips, om man vill ha det lite extra extra gott så kan man ju ha smördeg runt om filén också.

Liknande recept

Kommentarer (7)

  • Lennart_58 23 augusti 2009

    SÅÅ, gott. Helt underbart gott. Detta blir flera gånger. Fem fina poäng kommer flygande på nätet, tack tack.

  • evamaria51 3 november 2009

    Mycket gott! Oströran ville dock rinna ut på kortsidorna av "rulltårtan". jag föreslår att man paketerar in hela rullen med bacon, alltså ett par extra baconskivor runt kortsidorna. Vi slog in paketet i smördeg när vi stekt rullarna lite och serverade en supergod och festlig middagsrätt!

  • Mistys 24 december 2010

    Gjorde denna i går, dan före dopparedagen. Lade den på en bädd av palsternacka och jordärtskocka när jag stekte den i ugnen. Dom goda smakerna från köttet bildade en sky och rotsakerna blev supergoda och passade utmärkt till. Serverade potatispuré till.Gästerna var supernöjda. Tack för ett jättegott recept. 5 poäng av mig.

  • Blance 26 september 2011

    Oh jätte gott var det, och super enkelt ! Även om det var ganska jobbigt att steka filen först.

  • anromisejo 29 oktober 2012

    jätte gott, enda som va krångligt var att skära filen

  • Biinii 10 februari 2013

    Jag skippade bacon, men det blev gott ändå! :)

  • eva23 23 oktober 2016

    Detta var ett jättebra recept. Jag använde fläskytterfilé och tog den ost som fanns hemma, en liten burk vitlöksost och sex trekanter av "den skrattande kon". Så saftigt och mört köttet blev! Jag använde två paket bacon och lade även över kortsidorna som någon tipsade om, det blev bra. Men jag förstekte inte rullen innan ugnen och det blev bra ändå. Tack för ett lyckat recept!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.