Putsa filén, skär en skåra längs med filén. Bryn baconet, låt rinna av på hushållspapper och blanda sedan hälften av baconet med ost och tomaterna.Lägg fyllningen i den skårade filén och fäst samman med tandpetare, bind gärna filén med snöre. Krydda med salt, peppar, paprikapulver och dill.
Bryn filén i smör i en stekpanna.Flytta över den i en ugnsform.
Koka ihop en sås av brieost, grädde, chilisås, och sambal oelek, och häll runt om filéen.
Ställ formen i ugnen och stek färdigt i ca 15-20 min i 175 grader.
Stek den andra hälften av baconet och lägg på filén innan servering.
Servera gärna med potatisklyftor och en grönsallad.
väldigt gott... tog ju som vanligt lite mer chili (för jag gillar starkt) men det var verkligen gott. Både jga o min killkompis tyckte det var underbart :)
halen696622 januari 2011
Tack för kommentaren, det glädjer mig att Ni tyckte det var gott!
Mvh Helén
väldigt gott... tog ju som vanligt lite mer chili (för jag gillar starkt) men det var verkligen gott. Både jga o min killkompis tyckte det var underbart :)
Tack för kommentaren, det glädjer mig att Ni tyckte det var gott! Mvh Helén