Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fylld fläskfilé med päroncidersås

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Elegant rätt som du lätt fixar till. God smak av frukt och svamp. Servera med klyftpotatis, fräsch sallad, klyftor av päron samt strimlad selleri.

Ingredienser

Instruktioner

Putsa köttet och skär ett längsgående snitt. Banka ut filén lätt med handen. Hacka svampen, blanda med persilja och strö blandningen över köttet. Salta och peppra. Rulla ihop, bind ihop med ett steksnöre. Bryn runt om i matfett. Stek klart i ugnen, 175°, ca 20 minuter. Dela, kärna ur och tärna päronet. Fräs i matfett i en kastrull. Tillsätt cider, grädde och fond. Koka upp. Rör ut maizenan i lite vatten och red av såsen. Koka upp och smaka av med vinäger, salt och peppar. Skiva köttet och servera.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Mrchipps 20 februari 2010

    detta måste försåss provas,päronsåsen verkar intressant står dock inte om man skall fräsa dom eller om dom (vilket jag tror) skall i till sist och puttra tillsammans med den färdiga såsen! Återkommer när vi smakat av! Tack för receptet

  • kanelbullemamma 25 februari 2010

    Mrchipps, Du skall fräsa upp päronbitarna så de mjuknar och sedan tillsätta cider etc. Lycka till - hoppas du också tycker att det är en läcker rätt!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.