Finns det något godare än en luftig och läcker petit choux-kaka? Här bakas den som en ring och fylls med grädde och färsk frukt.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper.
- Koka upp mjölk, matfett och salt i en kastrull på medelvärme. Blanda ner mjölet och rör om tills degen släpper helt från kastrullens kanter, ca 2 minuter. Ta bort kastrullen från värmen och vispa ner de hela äggen och äggvitorna, ett ägg i taget, tills allt är väl blandat. Spritsa ut degen på bakplåten i en cirkel som är 25 cm i diameter.
- Ställ in plåten i ugnen och baka i 45 minuter. Stäng av ugnen och låt kakan svalna i ugnen med halvöppen ugnslucka.
- Dela kakan på mitten horisontellt. Ta bort mjuk deg från insidan av kakan. Vispa grädden hårt och fyll kakans botten med vispad grädde. Lägg på ovandelen.
- Blanda honung och mandel i en liten kastrull. Värm på medelvärme tills honungen smälter, ca 5 minuter. Droppa glasyren över kakan och fyll kakans mitt med färska bär. Servera genast.
Publicerat den
30 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar