Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fylld kalasring

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Finns det något godare än en luftig och läcker petit choux-kaka? Här bakas den som en ring och fylls med grädde och färsk frukt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper.
  2. Koka upp mjölk, matfett och salt i en kastrull på medelvärme. Blanda ner mjölet och rör om tills degen släpper helt från kastrullens kanter, ca 2 minuter. Ta bort kastrullen från värmen och vispa ner de hela äggen och äggvitorna, ett ägg i taget, tills allt är väl blandat. Spritsa ut degen på bakplåten i en cirkel som är 25 cm i diameter.
  3. Ställ in plåten i ugnen och baka i 45 minuter. Stäng av ugnen och låt kakan svalna i ugnen med halvöppen ugnslucka.
  4. Dela kakan på mitten horisontellt. Ta bort mjuk deg från insidan av kakan. Vispa grädden hårt och fyll kakans botten med vispad grädde. Lägg på ovandelen.
  5. Blanda honung och mandel i en liten kastrull. Värm på medelvärme tills honungen smälter, ca 5 minuter. Droppa glasyren över kakan och fyll kakans mitt med färska bär. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.