Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fylld kalkonstek

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Mört kalkonlår med saftig bacon och torkade örter rullas ihop och steks i ugnen. En delikat och festlig måltid.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg ut köttet plant på ett arbetsbord. Salta och peppra köttet och strö över örterna. Bred på senapen och lägg på baconskivorna. Placera baconskivorna så att de överlappar varandra. Fettet i baconet gör det magra kalkonköttet saftigt.
  2. Rulla ihop och bind ihop med köksgarn. Skala schalottenlökarna. Hetta upp oljan i en gryta och bryn kalkonrulladerna kraftigt runt om. Tillsätt schalottenlökarna och tomatpurén och bryn några minuter.
  3. Häll över vattnet så att bottensatsen i grytan löses upp och lägg i buljongtärningen. Täck med lock, sänk värmen och låt kalkonrulladerna sjuda i ca 40 minuter. Vänd dem då och då.
  4. Ta upp köttet ur grytan och slå in det i aluminiumfolie. Koka ihop skyn på stark värme under omrörning. Blanda maizena med 2 msk kallt vatten och vispa ner i skyn. Sjud upp. Ta bort snöret, skiva upp kalkonrulladen och servera med såsen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Gnurf 18 mars 2009

    Blev lyckat, jag körde med kalkonbröstfilé och lade dessutom till paprikapulver och vitlök i kryddningen. Kalkon krymper väldigt lite i ugnen...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.