En spännande rätt där fylld kalvstek får småkoka långsamt i färskpressad apelsinsaft tills den är mör och saftig. Perfekt för festen.
Instruktioner
- Torka av köttet väl med hushållspapper. Gör ett djupt horisontellt snitt mitt i steken med hjälp av en smal vass kniv. Salta och peppra steken utanpå och inuti. Skala och halvera schalottenlökarna.
- Skölj koriandern och persiljan och ta av bladen från kvistarna. Hacka bladen fint. Pressa vitlöksklyftorna. Blanda vitlök och örter. Tillsätt ingefära, ägg och ströbröd.
- Fyll steken med örtblandningen och bind ihop med kökssnöre. Smält smöret i en gryta, lägg i köttet och bryn det runtom på svag värme. Tillsätt schalottenlöken.
- Tillsätt tomatpuré, apelsinsaft och buljong och blanda väl. Lägg på locket och låt småkoka en timma på svag värme. Ta upp köttet ur skyn och låt det svalna.
- Mixa skyn och smaksätt med salt, peppar, socker och cointreau. Låt sjuda cirka fem minuter så att såsen reduceras något. Skiva kalvsteken i skivor, ringla över såsen och servera.
Publicerat den
17 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar