Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fylld köttfärslimpa med äppeltzatziki

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Bacon runt limpan ger sälta och äppeltzatziki sötma.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda havregryn, potatismjöl och mjölk i en stor bunke. Låt svälla i 10 min. Tillsätt köttfärs, ägg, salt och peppar. Rör smeten smidig och forma till en limpa. Gör en fördjupning ner till limpans mitt och fördela katrinplommon och smulad fetaost där. Nyp ihop färsen och lägg på ett ungsäkert fat. Vira bacon runt om. Ugnstek limpan med stektermometer ca 50 min till 70 graders innetemperatur i 200 graders ugnsvärme.
  2. Äppeltzatziki: Tärna äpplet i små bitar och blanda med resten av ingredienserna till en tjock krämig sås.
  3. Servera limpan med hasselbackspotatis eller ungstekt klyftpotatis, sås och gröna bönor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.