Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fylld långfranska

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 2-3 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Perfekt till fredags myset i soffan...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Hacka de hårdkokta äggen och strimla purjolöken. Rör ihop ägg, purjolök, strimlad skinka, creme fraiche och majonäs i en skål. Skär brödet i ganska tjocka skivor, 2-3 cm. Skär inte ända till botten, skivorna ska fortfarande sitta ihop i botten. Fyll varje skåra med fyllning. Klabbigt men kul... Strö ev över en god riven ost. Ställ franskan i mitten av ugnen, det tar 40-50 minuter för den att bli genom varm.
  3. P.S. Om det mot förmodan blir något över är det en perfekt frukost till dagen efter enligt min man.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • lotten298 4 oktober 2008

    Detta måste jag prova. Låter jätte gott :)

  • spaceylisie 8 januari 2010

    Kanongott - MEN: Jag tog 3/4 purjo och uteslöt gräslöken helt vilket med facit i hand var ett vettigt beslut. Nästa gång tar jag en halv purjo, skippar gräslöken men tillsätter dijonsenap och örtsalt samt peppar! KANONGOTT i övrigt. Perfekt fredagsmysmat!

  • rute 12 februari 2011

    Jättegott bra mys mat !!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.