- Serverar: 3-4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Detta är ett nytt recept, som starkt påminner om de klassiska recepten, båda på en gång.
För den som aldrig ätit en fylld långfranska innan så kan det nog bäst beskrivas som mellanting mellan paj och bröd -- och så smaken på fyllningen.
Instruktioner
- Hacka svampen grovt (med champinjoner: skiva dem). Skala, halvera och skiva löken tunt. Stek lök och svamp tillsammans i 1 msk matfett. Tillsätt ca ½ tsk av saltet samt sockret. Låt gärna steka länge på låg värme. Hit kan kan förberedas.
- Fräs färsen i 1 msk matfett, tillsätt resten av kryddorna (½ tsk salt är redan tillsatt). Häll över krossade tomater och låt koka ca 10 min.
- Skala och finhacka äggen under tiden.
- Blanda i lök, svamp och ägg i köttfärsen. Låt allt bli varmt.
- Skär av ett lock på en franska, man skall inte halvera limpan utan bara komma åt innanmätet. Plocka ur allt vitt bröd försiktigt, riv det i mindre bitar. Blanda i brödbitarna i köttfärsröran, rör om rejält och häll hela blandningen i den urgröpta limpan.
- Stör över osten.
Grädda 10-15 min i 200C.
Publicerat den
5 mars 2010
Liknande recept
Recept från www.maghalsa.se
Sponsrat
Kommentarer
Skriv kommentar
hej tack för ett gott recept... fast nästa ggn skall jag inte vara så feg med kryddorna ,jag minskade en anning för barnens skull fast det blev inte alls starkt ,och kanske finriva en morot i. kanon gott
min mamma frågade mig om jag kunde hitta ett recept på ungefär den här sortens bröd med fyllning. hon blev jätte glad när jag hitta det. det här åt hon mycket när hon var liten och nu har vi också hittat receptet ,) TACK :)
Oj va skoj, denna enkla maträtt/kvällsmys har jag gjort tidigare (men inte detta recept). Vi kallar det "Badkar" där vi då steker köttfärs o lök med kryddor, fyller formfranskan (badkaret) och slår på en svamp eller räkstuvning. Lägg på "locket" och gratinera i ugnen en stund!