Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fylld lövbiff med klyftpotatis och chokladsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Min sambo fyllde år och jag ville komma med något speciellt till middag. Jag fick lövbiff som utgångspunkt. Supergott !

Ingredienser

Instruktioner

  1. Det första du kan göra är att tvätta potatisen och skiva den i klyftor. Lägg den sedan på en plåt och ringla över lite flytande margarin för att få en fin färg på dem i ugnen. Krydda med salt och pepparmix. Dessa kan stå i ugnen undertiden som du gör inordning resten av maten.
  2. Chokladsås: Finhacka löken. Fräs lök och timjan i hälften av smöret ett par minuter. Häll på balsamvinägern och låt det koka ner en minut. Häll på vattnet och buljongtärningen. Låt koka ner tills ca 1,5 dl återstår, bryt i chokladen och klicka i resten av smöret. Sila såsen och smaksätt med salt och peppar. Den här såsen blir mer lik en sky än en sås. så jag gjorde den lite tjockare med hjälp av idealmjöl. Jag lät den sedan koka ett tag till för att ta bort eventuell smak av mjöl. Såsen kan stå undertiden som du gör lövbiffen och du kan lätt koka upp den då det är dags för servering.
  3. Fyllning till lövbiffen: Hacka upp svampen i bitar och stek den i lite smör. Då svampen börjat krympa lite och börjar få lite färg så häll på kikärtorna, avsköljda om så önskas. Smaksätt med lite salt och svartpeppar. Häll sedan blandningen i en skål och häll över crème fraiche. Blanda om och smaka av. Behövs det så häll i mer salt eller peppar. Men gör den inte för stark, chokladsåsen smakar nämligen ganska mycket. Då du känner att du fått en bra smak på fyllningen tar du fram lövbiffen och lägger en klick fyllning på vardera lövbiff. Vik dem dubbel och säkra kanterna med tandpetare. Krydda med salt och pepparmix på båda sidor. (jag har santa marias, den är jättegod) Ner i stekpannan och stek varje lövbiffsknytte tills de får en fin färg.
  4. När du lagt upp maten på tallriken är det gott att strö lite sesamfrön över såsen.
  5. Detta recept räckte för oss till 4 personer plus en matlåda med enbart lövbiff, men det går enkelt att bara koka upp potatis eller pasta att ha till den lådan :)
  6. Kram och lycka till i köket!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.