Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fylld pajplatta

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En god, enkel och lättgjord paj.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka ihop mjöl och matfett, arbeta in keso. Låt degen vila i kylskåp någon timme.
  2. Bryn svampen tills den är torr och ställ den att svalna. Kavla halva degen tunt, antingen till en plåtstor platta eller till två mindre ovaler.
  3. Lägg på ett lager hyvlad ost, täck med svamp och hackad skinka. Täck med ytterligare ett lager ost. Mal över lite peppar och riv över en aning muskot. Lämna en smal kant ofylld runtom och pensla den med lite vatten.
  4. Kavla ut resten av degen tunt och lägg den på den fyllda degplattan.Tryck till runt hela kanten med en gaffel. Pensla med uppvispat ägg och grädda i 225 grader i 25 minuter.
  5. Servera med en god sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.