Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fylld pannkaksrulle

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här "rulltårtan" blir jättegod vilken fyllning Du än väljer. Den kan även frysas med fyllning, men ska då helst tinas i kylskåpet innan den värms under aluminiumfolie i 225 graders ugn 10 min.

Ingredienser

Instruktioner

1. Sätt ugnen på 225 grader. Kläd en långpanna (30 x 40 cm) med bakplåtspapper. Vipsa ihop pannkaks-smeten och häll den i långpannan. Grädda ca 30 min.2. Till tomat/kesofyllningen: Låt tomaterna rinna av i en sil.Blanda tomatkrosset, keson och de färska kryddorna. Smaka av med salt och peppar. 3. Räkfyllningen: Skala räkorna och koka ev av skalen tillsammans med dillstjälkarna i vatten så det täcker i ca 10 min. Sila spadet och använd det i stuvningen. Smält fettet i en kastrull, rör ner mjölet och späd med räkspadet (eller vatten + buljongtärning). Häll i grädden och koka i 5 min. Det ska vara en ganska tjock stuvning. Smaka av med salt och peppar. Pressa i citronen och lägg i räkor och finhackad dill. Värm upp men koka inte, för då kan räkorna bli sega. 5. Stjälp upp pannkakan på ett bakplåtspapper och dra av det som den gräddades på. Bred den valda fyllningen över pannkakan och rulla ihop som en rulltårta. Servera genast, gärna med en grönsallad till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.