Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fylld sconeslängd

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Jättegott om man haft en lyckad svamputflykt, eller fyndat i frysen. Har bara provat med kantareller, men det går säkert bra med vilken som helst svamp

Ingredienser

Instruktioner

samman 4dl vetemjöl,2tsk bakpulver,1tsk socker 1/2tsk salt.Finfördela 50gram smör i detta,tillsätt sedan 11/4-11/2dl mjölk och arbeta snabbt ihop degen. Finhacka en stor lök,fräs den i smör tillsammans med 1l finhackad svamp och 1-2hg rökt skinka.Strö över 1msk mjöl,späd med grädde så det blir an sammanhängande massa.Smaksätt med salt,peppar och finklippt gräslök. Kavla ut degen till en rektangulär kaka,lägg fyllningen som en sträng i mitten.Sporra kanterna i breda remsor och vik upp dessa mot varandra varannan gång från var sida. Lägg längden på en smord plåt,grädda i 250 gr varm ugn ca 15-20 min eller tills den har fått fin färg. För att få ännu finare färg pensla med uppvispat ägg innan gräddningen

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.