Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fylld smördegsrulle

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En perfekt rätt som passar till vardags och fest! Jag använde burksvamp ( 2 stora burkar ) och jag köpte färdigskalade räkor i lage (400 g )

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klipp bacon i mindre bitar. Fräs det i en stor stekpanna utan smör. Strimla purjolök. Skiva champinjoner. Fräs purjolök och champinjoner.
  2. Tina spenat och krama ur den väl. Blanda ner i stekpannan. Häll över grädde. Smaksätt med salt, italiensk salladskrydda och svartpeppar. Tillsätt räkor. Dra stekpannan från värmen.
  3. Rulla ut smördeg på ett bakplåtspapper och lägg över i en långpanna. Lägg fyllningen i mitten. Pensla kanterna med uppvispat ägg och vik ihop till en längd. Lägg längden med skarven nedåt och pensla med resten av ägget.
  4. Grädda i 15 minuter i 200 grader. Servera med en sallad till. Lycka till !!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • sivan52 4 oktober 2008

    Hej. Har nu ätit och njutigt av denna rätt. Otroligt gott var det. Tack för reseptet, kommer att göra detta fler gånger. häslning och kram från Siv

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.