Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fyllda ägg med spenatstuvning

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ägg är bra mat har vi nu fått lära oss, lätt och näringsrikt till ett rimligt pris. Den här äggrätten passar bra till lunch eller kanske som entrérätt vid en middag.

Ingredienser

Instruktioner

Skala äggen och dela dem i halvor. Ta försiktigt ut äggulorna och rör dem smidiga tillsammans med matfett. Hacka ev ansjovisfiléer mycket fint. Tillsätt ansjovis eller kaviar, grädde och persilja till ägguleblandningen. Fördela äggmassan i äggvitehalvorna. Tina spenaten lätt i en kastrull över svag värme eller använd micron. Tillsätt matfett, mjöl och grädde. Rör om väl. Sjud det hela på svag värme 3-5 minuter. Smaksätt med salt. Lägg upp spenatstuvningen på ett fat. Lägg på ägghalvorna. Klart för servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.