Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fyllda apelsinrullar

 
  • Serverar: 25 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En liten kaka smakar alltid gott som tillbehör till goda desserter som glass, fromage m.m.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör matfett och socker smidigt. Tillsätt ägget och mjölet och arbeta snabbt ihop alltsammans. Platta ut degen något och lägg den i en plastpåse som får ligga i kylen ca 1 timme.
  2. Förbered fyllningen under tiden. Riv mandelmassan på rivjärn eller finfördela den i matberedare. Arbeta in matfettet. Tillsätt apelsinskal, ägg och mjöl.
  3. Kavla ut degen till en rektangulär platta, ca 25x35 cm. Dela den i bitar på 5x5 cm. Lägg litet mandelfyllning mitt på varje degplatta och rulla ihop till en ca 2 cm bred rulle. Lägg rullarna med skarven nedåt på smord plåt eller direkt på bakplåtspapper.
  4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 200° 10-12 minuter. Låt dem kallna på galler.
  5. Rör samman florsocker och vatten till en smidig glasyr och bred litet av den på varje kaka. Garnera med apelsinskal.
  6. Förvara kakorna i burk med lock. De går utmärkt att frysa och kan ligga frysta 3-4 månader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.