- Serverar: 25 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
En liten kaka smakar alltid gott som tillbehör till goda desserter som glass, fromage m.m.
Instruktioner
- Rör matfett och socker smidigt. Tillsätt ägget och mjölet och arbeta snabbt ihop alltsammans. Platta ut degen något och lägg den i en plastpåse som får ligga i kylen ca 1 timme.
- Förbered fyllningen under tiden. Riv mandelmassan på rivjärn eller finfördela den i matberedare. Arbeta in matfettet. Tillsätt apelsinskal, ägg och mjöl.
- Kavla ut degen till en rektangulär platta, ca 25x35 cm. Dela den i bitar på 5x5 cm. Lägg litet mandelfyllning mitt på varje degplatta och rulla ihop till en ca 2 cm bred rulle. Lägg rullarna med skarven nedåt på smord plåt eller direkt på bakplåtspapper.
- Grädda kakorna mitt i ugnen i 200° 10-12 minuter. Låt dem kallna på galler.
- Rör samman florsocker och vatten till en smidig glasyr och bred litet av den på varje kaka. Garnera med apelsinskal.
- Förvara kakorna i burk med lock. De går utmärkt att frysa och kan ligga frysta 3-4 månader.
Publicerat den
22 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar