Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fyllda bröd

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

God lunch!

Ingredienser

Instruktioner

Smält fettet, tillsätt mjölken, 37grader. Smula ned jästen, tillsätt spadet, sätt till salt, honung o de mesta av mjölet. Arbeta degen så den känns smidig, låt degen jäsa i ca. 45 minuter. Ta upp degen o dela den i två bitar. Kavla ut varje degboll till eb tjock platta. Lägg ut skinka/salami på degplattan. Skiva tomater tunnt, gör de samma med oliverna och strö över. Skiva mozzarella o riv ost o strö över. Lägg på kryddor o örter. Forma till två avlånga bröd, lägg på plåt. Jäs brödet i ca. 20 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Snitta brödet med kniv o strö över lite grovsalt. Grädda i nedre delen av ugnen i ca. 10 min. Sänk värmen till 200 grader o fortsätt grädda i 20 minuter till. Låt brödet svalna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.