Många varianter på en grunddeg. Perfekt!
Jag brukar göra dubbel sats och minst 2 fyllningar när jag ändå håller på!
Instruktioner
- Värm mjölken till 37 grader, rör socker och marg smidigt i degbunken. Tillsätt ägg, jästen (upplöst i lite av mjölken först) och resten av degspadet.
Häll i mjölet och arbeta till en smidig deg, låt jäsa till ca dubbel storlek.
- Dax att välja bullsort:
- Oberoende av vilken sort du valt så............
- Dela degen i 2 delar
Kavla ut varje del till en stor fyrkant. Ta ut rundlar ca 9 cm i diameter. Lägg på en klick av vald fyllning. Nyp ihop bullarna till små knyten och lägg dem med skarven ned på smord plåt, bullformar eller bakplåtspapper.
- Låt bullarna jäsa väl.
- Grädda mitten i av ugnen i 250 grader ca 10 minuter.
Varmluftsugn 200 grader
Publicerat den
20 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar