Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Supergott både till vardags och att bjuda på. Kan varieras i all oändlighet! Är jättedålig på exakta mått, jag brukar höfta lite.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Börja med att skära kycklingfilen i bitar. Skär ganska smått eftersom de ska få plats i rören. Stek med salt, peppar och ev en buljongtärning eller om du väljer att smaksätta kycklingen på annat vis.
  2. 2. Dela champinjonerna i bitar, och stek de tillsamnnans med kycklingen. Strimla skinkan och ha i den också.
  3. 3. Riv/pressa e-2 vitlöksklyftor och låt det steka med kycklingblandningen en stund. Blanda i babysenat och ta stekpannan från platta. Låt svalna en stund.
  4. 4. Gör bechamelsåsen. Smält smör och blanda i så mycket mjöl så att det blir lite smetigt, degigt Späd med mjölk o rör hela tiden så att det inte bränner fast. Låt koka upp, och späd tills konsistensen är lagom krämigt såsig.
  5. 5. Blanda kycklingen med yoghurt eller creme fraiche i en skål. Det ska bli krämigt inte såsigt, därör är det bra om blandingen fått svalna lite innan man har i creme fraichen.
  6. 6. Det knepiga är att fyla röre. Antingen kna man ha i blanningen i en spritspåse/plastpåse och spritsa i blandningen, men det går nästan lättast i peta i med en sked o fingrarna.
  7. 7. Fyll alla rör, och lägg dem i en ungsfsat form. Häll över bechamelsåsen, så att den täcker alla rör. Strö över riven ost och låt stå i ugnen ca 30-40 minuter i ca 200-225 grader tills rören är mjuka.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • MatmammaSara 11 september 2009

    Detta var jättegott!! Lite pillrigt att få in kycklingröran i rören..Barnen tyckte om det, och ville till och med ha mer!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.