Supergott både till vardags och att bjuda på. Kan varieras i all oändlighet! Är jättedålig på exakta mått, jag brukar höfta lite.
Instruktioner
- 1. Börja med att skära kycklingfilen i bitar. Skär ganska smått eftersom de ska få plats i rören. Stek med salt, peppar och ev en buljongtärning eller om du väljer att smaksätta kycklingen på annat vis.
- 2. Dela champinjonerna i bitar, och stek de tillsamnnans med kycklingen. Strimla skinkan och ha i den också.
- 3. Riv/pressa e-2 vitlöksklyftor och låt det steka med kycklingblandningen en stund. Blanda i babysenat och ta stekpannan från platta. Låt svalna en stund.
- 4. Gör bechamelsåsen. Smält smör och blanda i så mycket mjöl så att det blir lite smetigt, degigt Späd med mjölk o rör hela tiden så att det inte bränner fast. Låt koka upp, och späd tills konsistensen är lagom krämigt såsig.
- 5. Blanda kycklingen med yoghurt eller creme fraiche i en skål. Det ska bli krämigt inte såsigt, därör är det bra om blandingen fått svalna lite innan man har i creme fraichen.
- 6. Det knepiga är att fyla röre. Antingen kna man ha i blanningen i en spritspåse/plastpåse och spritsa i blandningen, men det går nästan lättast i peta i med en sked o fingrarna.
- 7. Fyll alla rör, och lägg dem i en ungsfsat form. Häll över bechamelsåsen, så att den täcker alla rör. Strö över riven ost och låt stå i ugnen ca 30-40 minuter i ca 200-225 grader tills rören är mjuka.
Publicerat den
6 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Detta var jättegott!! Lite pillrigt att få in kycklingröran i rören..Barnen tyckte om det, och ville till och med ha mer!