Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fyllda champinjoner

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Överraska familj och vänner med dessa fina champinjoner som fylls med nyttiga vitaminer i form av en god ört- och lökröra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnens grill på hög värme. Skåra, skölj och skär purjolöken i tunna skivor.
  2. Värm oljan på hög värme i en medelstor stekpanna. Fräs purjolöken i en minut eller tills den börjar få färg. Tillsätt buljongen. Sänk värmen och låt purjolöken koka mjuk, ca 5 minuter, häll på mer buljong om det behövs. All buljong ska avdunsta under sjudningen.
  3. Ta stekpannan från plattan och blanda ner persilja, koriander, peppar och ost.
  4. Borsta champinjonerna rena med en brödpensen. Skär av en bit av foten men låt en liten bit vara kvar. Placera champinjonerna med foten u0ppåt på en bakpappersklädd plåt. Fyll svamparnas håligheter med ört- och lökröran och pensla dem lätt med olja.
  5. Sätt in champinjonerna i ugnen och grilla dem under hög värme i 6 minuter tills dess att svamparna är gyllene och mjuka. Servera svamparna varma.
  6. Gott som tillbehör till grillat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.