Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fyllda Ciabatta

 
Skriv ut

...baka in pålägget i ciabattan. Lägg på rikligt, brödet jäser upp kring pålägget. Ät tillsammans med tomater, gurkbitar, äpplekvarter eller andra frukter och grönsaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll det mesta av vetemjölet, durumvetemjölet, salt, socker och olja i matberedarens bunke. Smula jästen över.
  2. Häll på det fingervarma vattnet. Bearbeta 2 min långsamt, sedan 5-6 minuter kraftigt med degkrokarna.
  3. Pensla en skål med olivolja. Häll över degen, som är len och ljummen efter knådningen. Täck med plastfolie och låt jäsa på dragfri plats en timme.
  4. Stjälp upp degen på ett rikligt mjölat bakbord. Strö över mjöl på ovansidan.
  5. Platta ut degen till ca 30x50 cm. OBS! Knåda inte degen. Den är mycket lättarbetad.
  6. Skär upp degen i 4 avlånga bitar, sedan tvärs över så blir de ca 12x15 cm, vilka en och en plattas/dras ut till ca dubbel längd.
  7. Lägg fyllning på ena halvan, vik den andra över och tryck till ordentligt längs kanterna. Det skall vara mjöl även på ovansidan!
  8. Sätt bitarna, ej för tätt, på bakpappersklädd plåt.
  9. Låt jäsa utan bakduk ca 2 timmar före gräddning.
  10. Grädda i 175°, ca 30 minuter, nederst i ugnen.
  11. Tipset! Dela jästpaketet på diagonalen så får du 25 gram.
  12. Tips! Ciabattan är härligt frasig på ovansidan när den är nygräddad. Om bröden varit frysta eller blivit någon dag gamla, kan de värmas 4-5 minuter i 200° ugn före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.