- Serverar: 18 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Mycket snabba, degen är underbar och lättbakad. Succé var du än bjuder på dem.
Instruktioner
- Smält margarinet och blanda det med vattnet. Smula jästen i en bunke och rör ner margarinvattnet. Blanda med gräddfil, ägg, salt, socker och det mesta av mjölet. Knåda tills degen är blank och smidig. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
- Ta upp degen på bakbordet, knåda, dela den i 3 delar och kavla ut varje del till en rektangel. Dela varje i 3 fyrkanter. Ta ut 18 trianglar med en degsporre.
- Skär skinkskivorna mitt itu, lägg en halv skiva skinka/ 1 salamiskiva och lite riven ost på varje degbit, rulla ihop så att spetsen kommer under sist. Forma till gifflarna på en plåt och låt jäsa övertäckta i 30 minuter.
- Sätt ugnen på 250°C.
- Pensla med ägg och strö på sesamfrö. Grädda i 8-10 minuter. Låt svalna på galler under duk.
Publicerat den
13 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar