Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fyllda gifflar

 
  • Serverar: 18 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Mycket snabba, degen är underbar och lättbakad. Succé var du än bjuder på dem.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält margarinet och blanda det med vattnet. Smula jästen i en bunke och rör ner margarinvattnet. Blanda med gräddfil, ägg, salt, socker och det mesta av mjölet. Knåda tills degen är blank och smidig. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
  2. Ta upp degen på bakbordet, knåda, dela den i 3 delar och kavla ut varje del till en rektangel. Dela varje i 3 fyrkanter. Ta ut 18 trianglar med en degsporre.
  3. Skär skinkskivorna mitt itu, lägg en halv skiva skinka/ 1 salamiskiva och lite riven ost på varje degbit, rulla ihop så att spetsen kommer under sist. Forma till gifflarna på en plåt och låt jäsa övertäckta i 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 250°C.
  5. Pensla med ägg och strö på sesamfrö. Grädda i 8-10 minuter. Låt svalna på galler under duk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.