Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fyllda gifflar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Perfekt utflyktsmat...gifflarna går utmärkt att frysa in. Plocka ur frysen när ni ger er hemifrån och de tinar tills det är dags att plocka fram matsäcken. Inget kladd och inga "svettiga" ostar eller pålägg som slinker omkring.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm vattnet fingervarmt, 37°.
  2. Smula jästen i en degbunke och rör ut den med vattnet. Häll filmjölk och smör i mindre bitar över jästen.
  3. Tillsätt Fibrex, salt, sirap, ägg och det mesta av vetemjölet.
  4. Arbeta ihop till en deg som får jäsa ca 30 minuter till dubbel storlek.
  5. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den blank och smidig.
  6. Halvera degen och kavla varje del till en rund platta. Dela varje platta i åtta trekanter.
  7. Lägg något av påläggsalternativen på basen av varje trekant. Rulla ihop mot spetsen.
  8. Sätt ugnen på 250°.
  9. Lägg gifflarna på bakplåtspapper eller smord plåt.
  10. Låt jäsa ca 20 min medan ugnen blir varm.
  11. Pensla med uppvispat ägg och strö ev-och över sesamfrön eller riven ost.
  12. Grädda 8-10 minuter tills gifflarna fått en gyllene färg.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Molgan 17 maj 2009

    Tack för ditt recept på fyllda gifflar! Inte alls så svåra att göra som ajg trode. Goda också. Fast jag hade bara i ost, skinka och paprika. Mvh Molgan

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.