Dessa luftiga gifflar, med ett krämigt, sött och lite syrligt innehåll, sprider en ljuvlig doft i köket.
Färskost är mycket gott som fyllning i både söta och salta bakverk.
Instruktioner
- Vispa samman jäst och mjölk i en bunke.
Tillsätt smör, ägg, honung, mjöl och vaniljsocker.
- Arbeta ihop alla ingredienserna till en smidig och blank deg.
Låt degen jäsa i 15 minuter.
- Stjälp upp degen på ett bakbord och knåda degen smidigt.
Dela den sedan i 6 delar.
Forma varje del till en rund boll.
- Blanda färskost och honung till fyllningen.
- Kavla ut varje bulle så att den blir 15-20 cm. i diameter.
Skär varje rundel i 6 tårtbitar.
- Fördela fyllningen på tårtbitarna.
Rulla ihop giffeln in mot mitten och lägg på en bakpappersklädd plåt.
Låt gifflarna jäsa i 50 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader.
- Grädda gifflarna i 5-6 minuter eller tills de fått färg.
Pensla dem med smält honung.
Publicerat den
2 december 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej Berit.Har idag gjort Honungsgifflar.Dom var goda men jag gjorde dom för små.Har du bakat dom.vihörs