Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fyllda honungsgifflar.

(1 kommentar)  
  • Serverar: 36 portioner
Skriv ut

Dessa luftiga gifflar, med ett krämigt, sött och lite syrligt innehåll, sprider en ljuvlig doft i köket. Färskost är mycket gott som fyllning i både söta och salta bakverk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa samman jäst och mjölk i en bunke. Tillsätt smör, ägg, honung, mjöl och vaniljsocker.
  2. Arbeta ihop alla ingredienserna till en smidig och blank deg. Låt degen jäsa i 15 minuter.
  3. Stjälp upp degen på ett bakbord och knåda degen smidigt. Dela den sedan i 6 delar. Forma varje del till en rund boll.
  4. Blanda färskost och honung till fyllningen.
  5. Kavla ut varje bulle så att den blir 15-20 cm. i diameter. Skär varje rundel i 6 tårtbitar.
  6. Fördela fyllningen på tårtbitarna. Rulla ihop giffeln in mot mitten och lägg på en bakpappersklädd plåt. Låt gifflarna jäsa i 50 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
  7. Grädda gifflarna i 5-6 minuter eller tills de fått färg. Pensla dem med smält honung.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • sigelsdotter 3 december 2009

    Hej Berit.Har idag gjort Honungsgifflar.Dom var goda men jag gjorde dom för små.Har du bakat dom.vihörs

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.