Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fyllda isterband med stuvad potatis

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Isterband behöver inte bara stekas i panna och serveras till stuvad potatis. Vill du ge anrättningen mera färg och smak kan du fylla isterbanden. Servera med kokta grönsaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Isterband: Sätt ugnen på 225°. Skåra isterbanden på längden och lägg dem i en ugnssäker form. Skala och hacka lök och äpple. Fräs löken i smör och blanda i äppelhacket. Hacka rödbetorna och saltgurkan och blanda ner. Fördela fyllningen i de skårade isterbanden och ställ in dem i ugnen i 20 minuter.
  2. Stuvad potatis: Skala och skiva potatisen. Koka potatisskivorna mjuka i lättsaltat vatten, låt rinna av. Ansa och skiva purjolöken. Smält smöret och vispa ner mjölet tills redningen blir slät. Spä med mjölken, lite i taget. Lägg i purjoskivorna och låt det sjuda sakta i ett par minuter. Krydda med salt och peppar och vänd försiktigt ner potatisskivorna.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Cassiopeya 22 september 2011

    Mycket god vardagsmat. Gjorde en variant på fyllningen med äpple, rödlök och ättiksgurka då jag hade slut på rödbetor och missat köpa hem saltgurka. Blev jättegott :p Nästa gång ska jag följa receptet ;)

  • Cilka 24 juli 2012

    Underbar vardagsmat, har gjort den några gånger nu alltid lika populär. Tack, en stark 4-a.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.