Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fyllda kokoslängder

 
  • Serverar: 3 portioner
Skriv ut

Kokos är något jag inte lärt mig uppskatta förrän i vuxen ålder. Min mormor brukade baka kokoskakor och jag kunde inte förmå mig att äta dem. Men de här längderna är riktigt, riktigt goda!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ned jästen i en degbunke. Smält matfettet, tillsätt mjölken och ljumma vätskan till 37°. Häll degspadet över jästen och rör tills den är upplöst. Tillsätt salt och socker.
  2. Vispa upp ägget och tillsätt hälften av det (resten ska vara till pensling).
  3. Arbeta in det mesta av mjölet tills degen släpper bunkens kanter. Strö litet mjöl över degen, täck med bakduk och låt jäsa ca 30 minuter.
  4. Förbered fyllningen. Rör samman matfett och socker till en smidig smet. Tillsätt marsánpulver och kokos.
  5. Ta upp degen på en lätt mjölad arbetsbänk och knåda in resten av mjölet. Dela degen i 3 delar och kavla ut varje del till en platta, 30x25 cm. Bred ut smeten utefter långsidan på 2/3 av varje platta. Vik samman den i 3 delar. Börja med den ofyllda delen. Fyll och vik resterande plattor på samma sätt.
  6. Lägg längderna på en smord plåt eller på bakplåtspapper med skarven mot papperet. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter. Klipp ett kryssmönster mitt på längderna och pensla dem med resten av ägget.
  7. Grädda längderna i nedre delen av ugnen i 200° 15 - 20 minuter. Låt dem kallna övertäckta på galler.
  8. Förvara längderna i burk eller plastpåsar. De går bra att frysa, hållbarheten i frysen är ca 3 månader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.