Ett enkelt och elegant tillbehör till en festmåltid, de här kronärtskockorna har en läcker fyllning av smör, spenat, vitlök och parmesan och gräddas i ugnen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Ansa kronärtskockan genom att skära av toppen och stjälken. Öppna den försiktigt och skrapa ur borsten som sitter i mitten med hjälp av en matsked och släng den. Skölj kronärtskockorna och ställ dem trångt i en ugnsfast form. Ställ åt sidan.
- Skär bort kanterna på brödskivorna och tärna dem sedan. Mixa brödet i en mixer och ställ åt sidan.
- Smält smöret i en stor stekpanna. Lägg i vitlöken och fräs under omrörning tills den börjar dofta. Rör ner spenaten och värm cirka två minuter, tills spenaten har mjuknat.
- Blanda ner bröd, paprikapulver, oregano och peppar. Ta av från värmen och rör ner 2 dl parmesanost, buljong och ägg.
- Portionera upp cirka 1 dl fyllning i varje kronärtskocka. Täck över med aluminiumfolie och baka i ugnen 30 minuter. Ta av aluminiumfoliet och baka ytterligare 15 minuter tills fyllningen är gyllene. Strö över resten av osten och servera varma.
Publicerat den
4 februari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar